Cykelturer längs Skånes västra kust 2007


13 okt 2007, cykel längs kusten Landskrona – Helsingborg med tåg tillbaka till Landskrona. En s k klassiker dvs en favorit som jag helst göra varje år. Det är nog en av de finaste turer jag vet, du har sundet i blicken hela sträckan, du har Ven, du har Danmark, du har Hilleshögs/Glumslövs backar, Ålabodarna, Fortuna, Borstahusen.

Borstahusen till Ålabodarna och tillbaka
Vi tog en söndagsutflykt genom att ta bilen till Borstahusen norr om Landskrona. Därifrån går man längs kusten. Först följde vi cykelvägen till Hildesborg, där vek vi av in i naturreservatet på fina stigar. Här tog vi fika högst uppe med härlig utsikt över sundet och med bänk och bord. Leden går sen ner till Rustningshamn och Sundvik. Här är det lite uppförsbackar men utdelningen var en fin utsikt. Sen följer en fin stig fram till Ålabodarna. Efter att ha passerat byn tog vi ett titt på stendösen. Vägen tillbaka var lika fin. Det är inga ”problem” att gå samma sträcka tillbaka eftersom du har blicken på nya vyer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *