Med Nice (FR)som utgångspunkt till trevliga promenader

Vårturen söderut brukar ofta bli till Nice på franska rivieran. Det är något visst attåtervända till samma ställe, att hitta i kvarteren och känna igen folket i affärerna. Vi har alltid bott på något hotell i närheten av järnvägsstationen för då är det enkelt att ta sig längs kusten till alla de trevliga orter, uddar, badplatser, trädgårdar, mm som finns där. Det går föralldel även bussar men det är enklare och mycket snabbare med tåg. Buss kan man ta till orterna en bit upp i bergen, men till vissa av dessa går det även tåg. Det går ett tåg upp mot italienska Saorge i nordöst och ett annat till Grasse m fl orteri nordväst. Den superfina spårvagnen i Nice gör resan inne i stan enkel. Vi besökte denna gång bland annat Antibes, Beulieu, Villefranche, och Ventimiglie i Italien. I Antibes gick vi bl a kustvägen ut mot udden och såg där kitesurfare i den starka vinden, i Beulieu gick vi kustpromenaden, i Villefranche gick vi längs vattnet till den fina sandstranden och i en ort mellan Menton och Ventemiglia besökte vi Villa Hanbury med den stora trädgården i sluttningen, bara det en pulshöjare.

Bra tips att ta sig för kring Nice, som jag sammanfattat efter efter många besök på platsen:

2 Nice med omgivn, tips till andra

Kitesurfare i Antibes

Antibes

 

Bild: Antibes och Alperna i bakgrunden

Bild: kusten nedanför Hanbury

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *