Copenhagen by foot, april 2012

 

Mitt inne i Köpenhamn, var ser man annars sådana områden

14 april: Detta blev en stadsvandring på18 km. Vi startade kl 10 från Österport och avslutade vid Houvedbangården kl 17. Lunch på Assistanskyrkogården med matpaket och öl.

Ofta glömmer man bort att vi har så nära till Köpenhamn, 45 min med tåg från Lund till en av de fyra stationerna i staden. 195 kr per person retur om man tar duobiljett. Då ingår tunnelbanan och båtarna som trafikerar hamnen. Biljetten från Skånetrafiken gäller även i kollektivtrafiken i Köpenhamn(Movia och DSB) i zon 1, 3 och 4 (gäller ej i zon 2). Se kollektivtrafikkarta.

På den danska sidan gäller biljetten med DSBFirst:s Öresundståg på Kystbanen, Movias bussar (även havnebusserne) och Metron i Köpenhamn. Biljetten är inte giltig på tågsträckan Hellerup-Hilleröd-Helsingör.

Biljetten gäller i 24 timmar från det att du köpt din biljett.

 

Det lille hemlighus vid det store Parken i Felledsparken

Från Österport station gick vi till och runt Kastellet, vi besåg de gamla gula hyreslängorna för militär personal som finns en bit därifrån. Före bron mellan dammarna gick vi in i kvarteren som kallas Kartoffelrekkerne, trevliga radhusliknande område där vi letade upp ett ställe som kunde servera wienerbröd och en mugg kaffe, de var inte helt lätt att hitta något nämligen. Vi kom upp till Fredens park som en gång var en rivningstomt där nya hus var planerade, direkt efter kommer Rigshospitalet och sen Felledparken. Området Österbro är man inne i, Ryesgade, Elmegade, och sen är man i Nörrebro. St Hans torv med många restauranger passeras. Nästa plats var Assistenskirkegarden som även fungerar som park, Blågårdsgade, Forum, Frederiksbergs alle, Frederiksberg park, Ny Carlsbergs vej, Sönder Boulevard, Hovedbangården. Ja hela turen gav många nya intryck.

Ruten finns här på Funbeat-karta: http://www.funbeat.se/tracks/shownonav.aspx?

RouteID=1444300

Ölkafeer i Köpenhamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *