Höjeåleden, Lund

Detta är en sträcka på 5 km som är stadsnära och väldigt fin att springa och promenera eller cykla. Kommunen har satt ut bänkar och grillplatser och informationstavlor. Om man startar vid Malmövägen i St Larsparken så är det bara att följa stigen närmast Höjeå och efter järnvägsbron följa stigen mellan dammarna och ån till Värpinge. Där passeras byn och nästa naturområde vidtar, Rinnebäcksravinen. Följer man den fram till Fågelskolan får man ihop 5 km. Om man vill ha 10 km vänder man samma väg tillbaka till dammarna men efter några hundra meter tar man av till andra sidan ån via en bro. Den kan man följa fram till St Lars park.

Höjeåleden

Höjeåleden

Infoskylt vid Höjeå

Infoskylt vid Höjeå

Dammarna vid Höjeå, unika i sitt slag

Dammarna vid Höjeå, unika i sitt slag

2015-06-23 10.44.29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *