Inlinespremiär 2020 och en Kristihimmelsfärdstur till Höllviken

Våren har varit sen ur inlinessynpunkt. Förra året startade vid 28 februari! Det har varit och är fortfarande restriktioner för att mötas flera personer på grund av pandemin med coronaviruset. Säkerhetsavstånd på 1,5 meter till andra gäller. Folkhälsomyndigheten har gett ut rekommendationer om detta. I varje fall så samlades vi vid Bulltofta friluftsområde i Malmö för att ta en torsdagstur i gammal god stil. Vädret var perfekt. Vi rullade ut genom nybbyggena vid Klågerupsvägen, förbi Gyllins Trädgårdar och ut på småvägarna för att komma till Lilla Mölleberga. Rapsen blommade och en härlig doft låg i luften. Det är småkuperat med några mindre backar. Vi kom till Bara och förbi en sväng och kom åter Bara. Sen blev det cykelvägen Malmö-Torup hem till Malmö. Cirka 30 km blev turen. En helt magisk kväll!

Kristi Himmelsfärdshelgen har Malmö City Skaters alltid en tur till Höllviken. Nu visade det sig att alla utom jag vände vid lunchstället Vellingeblomman utanför Vellinge och åkte tillbaka. Jag hade skjuts i Höllviken så jag åkte till Kämpinge.

Vi började på Ribban och åkte sen genom Limhamn ner till Kalkbrottet och den nya bebyggelsen där. Sen blev det den nya vägen förbi Elinelundsskolan och vägen mot Svågertorp för att komma ut på cykelvägen till V Klagstorp, Tygelsjö m fl orter. Det blev Gessie och Hököpinge och i Vellinge tog vi Norrrevångsgatan och svängde ner på Ängavägen. Här hade tre man åkt intervall på onsdagskvällen. Helt magisk kväll sa man. Rundan de åkte tog vi nu och kom fram i Vellinge Väster till vägen till Höllviken. Då är man strax vid Vellingeblomman. De har tidigare haft grillbuffe´men idag blev det en enkel dagens. Trädgården är imponerande och vi gick en tur där. Bra väder med lätt motvind dit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *