Inlinesturer 2020

Furulund 10 juli

Fina sommarkvällar och en inlinestur med glada vänners sällskap – det är trevligt. Varma vindar och böljande sädesfält och fin asfalt – det är sådant vi har i Skåne. Till Furulund från Lund tar man sig intill 108án, sen liten väg till Lackalänga och alldeles intill ligger Furulund. Nu var det sista gången vi kunde passera järnvägen via vanlig väg. I december startar Skånetrafiken passagerartrafik med station här och då blir det tunnel under. En fin bokskog som blandas med tallar passerar man. Efter lite sightseeing i byn ställde vi riktningen mot Fjelie. Sen är det cykelväg mot Lund.

Till Barsebäckshamn 18 juli, en lördag

Vi blev ett gäng med Malmö City Skaters som for till Barsebäckshamn och tillbaka en fin lördag med hög temperatur. Vi startade i Lomma hamn och körde upp till Borgeby på fina cykelstråk och därefter Löddeköpinge.Efter ett tag når man vägen till Barsebäck och där följer cykelvägen parallellt. Raksträcka och full fart till hamnen. Glasspaus och sen upp till gamla Barsebäck som växer med nya villaområden. Det blev samma väg tillbaka. Ett bad i Lomma avslutade med därpå följande After skate.

Från Österport till Helsingör 1 augusti

Köpenhamnarna har också en inlinesklubb. MCS har en tradition att köra denna sträcka och har blivit goda vänner med en del av deras åkare. After Skate var beställd hos NN som bor i Sneckersten i en liten villa vid havet med egen strandtomt. Cykelväg går längs kusten och en bit in i bokskogen. Vår rutt är att köra en bit inåt på Grisestien som är en nerlagd järnväg. Man undviker några backar och sträckan är mycket trevlig. En del backiga partier avverkades men tar man det lugnt så går det bra.

Båstad till Förslöv och åter 10 sep

Asfalt har kommit på gamla järnvägssträckan vid Båstad. Nu kan man åka 15 km till Förslöv. Från stationen i Båstad är det en kort bit till köpcentrat och väl där trixar man sig upp till banvallen. Strax når man järnvägsstationen om området framför som har ställts iordning för cyklister. Småsten som inte hindrade oss for iväg efter oss. En del cyklister är ute. Det blir en svag nerförsbacke efter ett tag. Grevie passeras. Närmre Förslöv blir det en liten väg och en cykelbana. Glasspaus vid bensinstationen. Återfärd med en tryckare i den långa uppförsbacken. Skönt att dra på. Ungdomarna blev efter. En del vackra naturpartier intill. Vyer ner mot Båstad. Avslut med nerförsbacke i sväng som var lite nervpirrande. Siktet var sen mot Riviera Strand där lunch intogs. Lite sportstuk över stället. Mot tåget efter en härlig dag.

Tirup 17 sep

Detta är en favoritrunda. Man kör på cykelvägen till Staffanstorp, genom samhället och ner till Grevie. Där är det smala bilvägar med lite trafik. Det vackra backlandskapet söder om är en fröjd för ögat. Transporten till sydvästra delen av Staffanstorp är på bra vägar men sen ska rondellen passeras. Väl igenom drar man på cykelväg genom orten till liten väg mot Tirup dyker upp. Här är trevligt att köra. Man når Lilla Uppåkra och väler väg mot Hjärup. Sen är det intill Gamla Lundavägen till Lund. Vi har träffpunkt vid Tetra Pak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *