2020 på friluftsfronten

I början av februari blev det biltur till trakten av Hofors för tre dagars skridskoturer på flera sjöar.

Jag gick med i Näsetvandrarnas turer. Det är ingen förening utan öppen för alla. De ville ha med mig i planeringsgänget och för att sköta deras blogg, så det gör jag nu från hösten. Var med på flera trevliga turer bl a Ängsnäset/Skanörs ljung, Skåre, Håslöv och ledde en guidad tur i Vellinge.

P g a pandemin blev det vandringar hemmavid med en kompis. Lomma, Rökepipan i Dalby, Alnarp.

Jag blev mer aktiv i Malmö City Skaters och hängde med på deras trevliga långturer där after skate är viktigt. Det är rätt bra tempo och långa turer. Vi körde Ystad-Trelleborg, Köpenhamn-Helsingör, Malmö-Höllviken t o r, Lomma-Barsebäck t o r och Båstadbanan till Förslöv t o r. Olle i SIK kallade till kvällsturer i Malmö och Lund ut på landsbygden. bl a Bara, Furulund, Lomma.

SIK, skridskoklubben, hade många vandringar på söndagar. Hagestad/Sandhammaren, Fyledalen, Gårdlösaleden i Smedstorp, Åhus, Snogeholm, Krankesjön, Övedskloster och Grönby. Jag ledde tur från Ljunghusens golfbana till Skanörs norra udde och tillbaka, en tur kring Knickarp, en tur i Lund, i Falsterbo mm.

Det blev 4 paddlingsturer förutom övernattningstur till Karlshamns skärgård. Turen i Kämpingebukten och norr om Landskrona var magiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *