Inlines Kastrup till Köpenhamn

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lasse Carlstedt skrev så här om turen som han ordnade: Elva SIK:are åkte ett medsolsvarv Amager runt på genomgående fina cykelbanor (AK4-5). Vi passerade ”1500-talet” i Dragör och Christianshavn och ”Framtiden” i Örestad.

Från Lufthamnen rullade vi söderut till idylliska Dragör. Sedan åt nordväst via Tårnby till den futuristiska i vardande staden Örestad. Här rastade vi vid en konstfull dammanläggning intill en jättelik glasfasad. Vidare förbi Klövermarken med Danmarks mest fotograferade kolonistuga – ett litet turkiskt palats.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Så upp åt nordost till den nu nedlagda marinstationen på Nyholmen och Holmen. Besiktigade bl.a. Saelen som var Danmarks sista operativa ubåt – nu överförd till Örlogsmuséet. Först när vi for ut genom grindarna blev vi varse att Rullesköjter var förbudt. (Danmark som inte anser sig ha några förbud).

Så ett varv runt nya Operaen innan vi rullade in i ålderdomliga Christianshavn som numera är Köpenhamns ”hetaste” område. Några trottoarer utefter kanalen var i skumpigaste laget (AK2). Öl intogs på Lövens Bastion. Glada i hågen for vi nu söderut utefter Amagerbrogade ner till Saltverksvej där vi svängde vänster för att komma till Fredrik på ”Skaters4U” Han var tyvärr på kurs i Tyskland men vi kunde genom skyltfönstret se att sortimentet av inlines var lite mer avancerat än hos oss.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vi rullade vidare ner till Kastrups gamla fiskehamn där vi intog Svenskerrummet på Havnekroen Kystens Perla för mera öl och röde pölser och/eller ost- och skinktoast. Nu var det inte långt kvar till Kastrup där ett strategiskt placerat ”Netto” med billigt vin och och sådant lockade av oss våra sista slantar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *