>Vandring 16 augusti, Haväng till Tjörnedala, 20 km, med Söderhavskänsla 2009

>

Varför åka långt iväg till Thailand, Söderhavet, mm när vi har Österlenkusten? Det är kanske en dum fråga men ibland känns frågan helt rätt. Vi hade nämligen underbart sommarväder, vind från väster som landbacken tog och i övrigt perfekta förhållanden. Vattnet höll futtiga 14 grader men varm i kroppen är det enbart skönt. Men var finns söndagslediga skåningar? Är det golfbanor, köpcentran och friidrott på TV som gäller?
Vi, dvs vandrare från SIK som står för Skånes skridskoseglarklubb, satte våra bilar i Tjörnedala vid Baskemölla, tog två taxibussar som vi bokat och for till Ravlundafältet där vi startade vår tur. Vi följde kusten på Skåneleden fram till Stenshuvud där vi tog vattennära stigen och kom sen ut på ett underbart fält där ljungen stod i blom. Vilken syn! Sen valde vi att ta av skorna och gå barfota längs vattenbrynet så långt det gick fram till golfbanan.

Därefter är det för stenigt för att gå barfota. Havet har tagit mycket av kusten här och lämnat kvar sten i drivor. Hela denna sträcka från Stenshuvud till Vik utklassar det mesta i naturupplevelse enligt min mening. Helt gudomligt! Efter lilla trevliga Vik gick vi för ett dopp i Prästens badkar. Ok, vi fick inte plats där utan tog doppet bredvid på de märkliga sandstenshällarna. Det badet satt!

Sen var det en kilometer kvar till Tjörnedalagården i härlig natur och en kraftig backe på slutet. Då hade vi gått 20 km med start halv elva och vi var framme halv fem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *