Liljekonvaljvandring i Hagestad och Sandhammaren, maj 2013

Fem vandrare på väg

Fem vandrare på väg

Mors dag vilar jag ben och sinne efter lördagens vandring i Hagestad och Sandhammarens bedårande natur med mattor av liljekonvaljer som blommade och spred sin sköna lukt, Sandhammarens vita klitter och stränder och magiska ekkrattskog och Hagestads magiska atmosfär och sist Backåkras böljande betesmarker. Det blev två stora buketter liljekonvaljer till mor. Man kan lugnt säga att vi inte behövde trängas på vandringsturen! Ifjol mötte vi en man med tre fickor fulla med konvaljer och vid vår fråga vem det var till fick vi veta veta: mor, frun och älskarinnan!

Vi startade vid Hammarskölds Backåkra (som håller stängt tills vidare) och gick efter Karin Hoffmans tur 29 i boken om Skåneleden. Den följer i österled krönet av backarna och sen kanten av krönet när man kommit ner till parkeringen vid Hagestad strand. Den leder upp till stora vägen där man går en bit för att sen svänga ner till skogen och genom denna förbi den stora liljekonvaljfälten ner till Sandhammarens fyr. Vi gick sen en bit på strandenoch svängde sen upp mot skogen igen för att gå genom denna egendomliga ekkrattskog upp till skogsvägen igen. Sen är det västerut på skåneleden genom Hagestad naturreservat och vid Backåkra tar man av uppåt till gården och parkeringen. En mycket härlig vandringstur.

Ekkrattskogen vid Sandhammaren

Ekkrattskogen vid Sandhammaren

 

Hagestad och Skåneleden

Hagestad och Skåneleden

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *