Haväng med löpning, vandring, inlines i början av juni 2013

Vid Havängs vandrarhem, gula leden

Vid Havängs vandrarhem, gula leden

Nu är det tradition. 3-4 dagar kring 6 juni har det blivit minisemester på vandrarhemmet i Haväng. Eftersom det är en sån stimulerande miljö börjar jag dagarna med en motionsaktivitet. Denna gång hade jag inte cykeln med men tog med inlines inför stundande veckoturen till Bodensjön runt med skridskoklubben.

Vid Lindgrens länga, Haväng

Vid Lindgrens länga, Haväng

Det blev dock bara en tur, jag startade i Söda Rörum där också cykelbanan börjar (eller slutar, dvs från/till Brantevik) och körde till Baskemölla (inte längre, skulle hinna tillbaks innan frukosten var stängd) och tillbaka. Det är en trevlig tur!

De imponerande sanddynerna och tallskogen vid Furuboda

De imponerande sanddynerna och tallskogen vid Furuboda

Löpningen var en kombinerad löptur och en rekning inför lite variationer på vandringar i området. Jag tog mig första morgonen mot Haväng sommarby via grusvägarna, in i hagarna söder om sommarbyn, upp till stora vägen vid Ängdala vandrarhem genom passage av detta trevliga hagområde med stor sandlilja mfl växter och böljande backar och talldungar. Jag tog mig över Klammersbäck och följde sen denna ner till sandbackarna vid Vitemölla och sen i tallskogen tillbaka. En mycket fin tur. Andra morgonen sprang jag över backarna till sommarbyn, ner genom Ängdala till en gård.

Stor sandlilja vid Havängs sommarby

Stor sandlilja vid Havängs sommarby

Sen blev det obanad terräng in på ängarna väster om gården och tillbaka till vägen över taggtrådsstaket och in i fina betesområdet söder om sommarbyn för att komma till tallskogen och leta mig ner till havet. Även detta en fin tur. Tredje morgonen tog jag mig på Skåneleden och obanat till Skepparps by och tillbaka, då var jag inne på Ravlundaområdet. En del staket får passeras men det är lite spännande att obanat ta sig fram.

Orkideäng vid Stenshuvuds naturum

Orkideäng vid Stenshuvuds naturum

Vandringarna på dagen var dels Stenshuvud över Kortelshuvud till Rörums sommarby, dels Haväng till Kivik längs stranden, favorit i repris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *