Fin tiomilatur på cykel Helsingborg till Båstad, aug 2014

Genom Arild

Genom Arild

Med tåget 7.20 från Lund och start från Helsingborg gick denna tur norrut till Båstad. Riktningen var vald för att få mesta möjliga medvind. För att få ut det bästa av naturupplevelser la vi turen upp förbi Höganäs till Lerhamn och norr om Nyhamnsläge, där vi tog av till Arild. Vi körde mest på cykelväg men nyttjade även Skåneleden. Detta är inte tillåtet enligt skyltarna men eftersom det inte fanns några andra på spåret var det ingen som blev störd. Man ska inte ha för smala däck här för det är inte helt lättrampat. Från Arild följde vi sen småvägarna ner till Utvälinge. Det går att följa Kullaleden för vandrare men det är inte lätt. Genom Ängelholm blev det lite större vägar och villaområden. Sen norrut följde vi kusten upp till Ängelbäcksstrand på cykelled men även en del på Skåneleden/Kullaleden eftersom det inte var folk ute och vandrade. Vi körde till Grevie och följde även där cykelleden Blå spåret till Båstad på Sinarpsvägen. Detta var den största upplevelsen dels för den enorma vyerna men även för den hisnande färden ner från Salomonhög till Båstad och den vackra cykelvägen in i stan längs ån. Tåget kl 19.20 tog oss hem till Lund.

Längs "guldkusten" upp till Viken

Längs ”guldkusten” upp till Viken

Kullaleden nyttjades delvis

Kullaleden nyttjades delvis

Fina platser som passerades: Kusten Hittarp, Domsten, Viken, Lerberget, Nyhamnsläge, Arild, Skälderviken, Skepparkroken, Vejbystrand, Grevie med Grevie backar, vackra Sinarpsdalen, Båstad.

Äta: Vi valde Rut på Skäret i Skäret söder om Arild. Flickorna Lundgren på samma plats har en del också men inte prisvärt! Annars var mycket stängt denna dag, 11 augusti, då många sommargäster tydligen åkt hem! I Ängelholm finns givetvis och i Arild finns en del fina restauranger.

Kartor: ”Cykelkort över Öresundsregionen” utgiven av Region Skåne genom ett EU Interregprojekt i samarbete med flera andra. De arbetar med cykelfrågor för att stärka cyklingen i regionen och ”skapa en gemensam cykelidentitet”. Jag hade även Bå karten och Skåneledskartan Kust till kust, Väst.

Vill man läsa om cykelturer på Bjärehalvön finns denna sida.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *