Paddlingshelg på Immeln, sept 2014

Immeln vid Norrön

Immeln vid Norrön

Detta, det sjätte året vi hade en paddlingshelg i Skridskoklubben (!), valde jag Immeln. Vi har varit i Halen och Raslången de tidigare fyra åren. eftersom jag tyckt att det är vackrare där. Men icke, här var lika fint. Jag tycker skogarna och sjöarna häruppe i nordöst är helt fantastiskt vackra. Vi har haft tur med vädret alla år denna den första helgen i september, samtidigt som Tjejmilen i Stockholm går. Vi var åtta kajaker och en kanot. Kanoten för att transportera ved och mat, mm. Sex hade egna kajaker. De man hyr har inte roder så de är lite luriga i sidvind. Vi startade vid Immelns kanotcenter i Immeln och gick upp till Breanäsviken där vi slog läger på den vackra udden vid Gårdviken, söder om lägerplatsen. Här är riktigt fint. Dock inga blåbär i år men lite svamp. Kvinnoöarna är bra att slå läger på men det fick bli lunchstället.

Övernattning vid Immeln i närheten av Breanäs

Övernattning vid Immeln i närheten av Breanäs

Här finns inte garanterad ved på lägerplatserna som vid Olofström så det fick vi ha med oss. Eftersom vi inte fann något galler för grytan ordnade vi en trebening där vi hängde grytan i plastsnöre med skyddande mazarinformar! Det funkade tills minestrones var nästan klar då repet brast och halva soppan rann ut i elden inkl korvarna. Men alla fick mat.

Immeln

Immeln

Det finns gott om tältplatser kring Breanäs övernattningsställe men även många danskar som ju hörs en del ofta. Ranvik är idyllisk med näckrosor och spegelblankt vatten. Efter frukost tog vi en sväng norrut innanför öarna och rundade Sillebrånsöarna för att sen dra neråt mot Immeln samhälle. då gick vi öster om Norrön och Sönnerö. Detta parti är

Immelns vackra och vilda natur på en udde där Vellinge skollovskoloni ligger - barndomsminnen!

Immelns vackra och vilda natur på en udde där Vellinge skollovskoloni ligger – barndomsminnen!

underskönt vackert. Alla var helnöjda med helgen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *