Cykel Lund, Malmö, Katrinetorp, Hyllie, Vintrie, Bunkeflo 2015

Minst en gång per sommar hör det till att cykla till Malmö, antingen över Tottarp och Uppåkra eller över Åkarp. Denna gång blev det över Åkarp och Arlöv och vidare genom stan till Pildammsparken. Därifrån blev det en tur i stan med nya Malmö Live och Ribban. Vi fortsatte till Katrinetorps gård i andra änden av stan på Malmös finfina cykelbanor genom diverse bostadsområden. Här har man anlagt början till en park som ska bli större än Pildammsparken med en botanisk del som dock inte kommit igång. Här finns en sjö som ska kompletteras och bli större. Lycka till! Bunkeflo och Vintrie ligger kvar som kvarlevor från förr, när det nya samhället tränger på. Vintrie by har alltså både gammal och ny bebyggelse.

Malmö Live

Malmö Live

Malmö Live

Malmö Live

Silosen i hamnen står kvar ett tag till

Silosen i hamnen står kvar ett tag till

Katrinetorps gård

Katrinetorps gård

Katrinetorps gård

Katrinetorps gård

Planerna för Katrinetorps gård och  Lindängelund

Planerna för Katrinetorps gård och Lindängelund

Från Bunkeflo kyrka mot Hyllie

Från Bunkeflo kyrka mot Hyllie

Från brofästet i Bunkeflostrand mot Klagshamn

Från brofästet i Bunkeflostrand mot Klagshamn

Strandängarna i Bunkeflostrand

Strandängarna i Bunkeflostrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *