Glumslöv till Landskrona, Hilleshögs dalar, 2015

24 september, en torsdagseftermiddag med jobbet

Vandring för Tågburna, nr 16, Glumslöv, (Hoffman) inspirerade till denna vandring idag 15.30-19. Från tågstationen i Glumslöv gick vi längs Landskronavägen en bit och sen direkt ner i Hilleshögs dalar, över backarna ner mot Sundvik och sen till Landskrona. Kul att visa denna pärla för jobbkompisar som aldrig varit där.

Hilleshögs dalar i bakgrunden, taget uppifrån Landskronavägen

Hilleshögs dalar i bakgrunden, taget uppifrån Landskronavägen

Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar

Mot Hildesborg

Mot Hildesborg

Lill-Olas badplats med gamla bryggan där fiskmåsarna hade samling

Lill-Olas badplats med gamla bryggan där fiskmåsarna hade samling

Solstrimmor över Ven

Solstrimmor över Ven

Venbåten

Venbåten

29 juni med SIK, Skridskoklubbens sommarprogram

Från Lill-Olas badplats, vilket är detsamma som badplatsen vid golfbanan, i Borstahusen gick vi Skåneleden norrut. Hilleshögs dalar och naturreservatet passeras, trappor ner till Rusthamn. Det såg verkligen frodigt ut överallt, en del blommor fastställdes namn på. Därifrån gick vi vägen upp, österut och svänger man inte söderut efter några hundra meter så finns en mindre väg rakt upp mot landsvägen mot Landskrona. Denna tog vi. Vi delade den med skidåkare från Helsingborg som småsprang med och utan stavar. Efter femtio meter på landsvägen kan man gå över staketet och följa detta i en båge för att slippa gå på vägen. Vi tog kvällsmaten i backen med vy ner mot havet. Solen var framme även då. Vi gick mindre väg mot havet och kom på vägen till Sundvik och gick ner dit. Då hade klockan blivit så mycket att vi gick tillbaka längs havet på Skåneleden. Rapsen längs vägen kändes mäktigt hög och kraftfull.

Frodig grönska vid stigen mot Hilleshög

Frodig grönska vid stigen mot Hilleshög

Den branta trappan vid Rustningshamn

Den branta trappan vid Rustningshamn

Stättan efter branta trappan i Rustningshamn

Stättan efter branta trappan i Rustningshamn

Ett perfekt fikaställe vid Hilleshögs dalar

Ett perfekt fikaställe vid Hilleshögs dalar

Mäktiga branter och vyer vid Hilleshögs dalar

Mäktiga branter och vyer vid Hilleshögs dalar

P1100830

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *