Vandring Kring Antibes, Agay, Mandelieu, Cap D´Ail 2008

Antibes och runt udden fram till Juan le Pins, cirka en mil
Från stationen kan man följa kusten dit leden börjar. Vandra längs kusten med en sväng in i gamla stan, som är mycket charmig, fortsätt hela kusten, badstrand finns nära hamnen och innan bebyggelsen tar slut och leden börjar. Vi gick uppför en stensatt gammal väg upp till fyrtornet genom en lummig skog med få hus. Alternativet är längs vägen men där är för mycket trafik. Den väg vi tog, Chemin de Calvaire, är markerad som vanlig väg på kartan men helt omöjlig att köra en bil på. Sen fortsatte vi genom ner mot östra stranden, La Gardiole, genom kvarter med fina hus som man knappt kan se pga häckar och andra skydd, Chemin la Garoupe. Därnere följer man Sentier Touristique de Tirepoil runt udden genom fin natur. Längst ute tar man upp genom bebyggelse längs märklig väg med tre meter höga murar och sen till västra stranden längs vägen in till Juan le Pin där man kan ta tåget tillbaka till Nice. Själva leden tog faktiskt bara 2 timmar att gå, mellan kl 19-21! Juan le Pin är hålligångställe en lördagkväll.

Frankrike - Nice - St Raphael 884

 

 

Mandelieu

Detta är en Mycket kort runda! Vi tog tåget till orten, och hamnar mitt i. vi provianterade lite picknick (fanns det finns gott om trevliga matställen) och gick ner mot badstrand. Detta är en markerad led i vandringshäftet. Efter en stigning med vacker vy över orten letade vi upp ett picknickställe. Sen bär det av genom en klippskreva och ner på en badstrand där vi la oss. Turen fortsätter genom ett hamnområde, under en vägbro och in i en ravinliknande plats. OK, sen bär det uppför på en grusig stig med lösa stenar. Vi kände inte för det! Retur samma väg. Vid startpunkten fortsatte vi istället längs vattnet (det går faktiskt även om det kanske inte ser så ut). Man passerar utanför slottet och kommer in i arkad. Sen är det bara att gå längs kusten genom hamnområde mm. Vi nöjde oss med det denna dag!

Frankrike - Nice - St Raphael 750

Vandra till Agay längs kusten på mycket vacker led men som det anges ”sportif”! Det är cirka 10 km men tar några timmar pga upp och ner på klippor mm. Mycket fint! Avluta med bad i ort strax före Agay, strand Tiki.
Leden börjar vid stora hamnen. Det är upp och ner på ojämnt underlag men fantastiska vyer, bergarter, mm. Fram till Dramont är det så. Där avbryts leden, Provisorie interrupt. Man passerar flera små stränder med få badande. Småvägar leder ner till stränderna. Man har cementerat en del och trappor finns. Vi hoppade alltså över udden med fyrtornet, Boumette, dit det går leder ser vi från stranden. Vi är hemma på 10 min med tåget.

Frankrike - Nice - St Raphael 328

Monte Carlo till Cap D´Áil, cirka 6 km
Det är en mycket välordnad led där det säkert går att åka rullstol också. Fram till plats med picknickplats och restaurang är det så. Sen kan man fortsätta på lite sämre led men mycket vacker längs klipporna, fram till slutpunkten som är vid en liten strand med flott restaurang, där det är trappsteg upp till orten där man letar sig fram till stationen bl a förbi Eden Residence och genom en vacker park alldeles intill. Det finns skyltar till många av husen, som är byggda vid 1900-talets början. Här är en egendomlig bergart som ser ut som ihopklistrade småstenar. Den lättgångna delen tog bara 40 min att gå. Hela turen tog bara 1,5 timme.

Frankrike - Nice - St Raphael 666

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *