Inlines på Öland – jodå, det går. 2011

Jag var lite tveksam till om det skulle gå att åka inlines på Öland, de nord-sydliga huvudvägarna är ju trafikerade, mest den västliga. Men det finns ju andra vägar också och jag fick tips om några. Med utgångspunkt från Runsten, strax söder om de ofta fotograferade väderkvarnarna i Lerkaka, körde jag på bra vägar en tur på 30 km. På dessa vägar var det näst intill ingen trafik. Asfalten var helt klart godkänd, de nordvästliga delarna rentav perfekta men stora vägen nord-syd lite väl stora singel i asfalten, men det blev bara två km på det underlaget. Dyestad, Åstad, Sättra, Karum, Vedby, Ismantorp, Långlöt och lerkaka var orter jag passerade. Turen gick 7:30 till 9:30 vilket bidrog till den glesa trafiken. Här på östra sidans mitt finns inte många badplatser men en undanskymd pärla finns mellan Lerkaka och Bjärby där en liten smal grusväg leder ner till havet, se bild.

Turen:

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=906778

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *