Härliga Halen vid Olofström, sept 2012

Lika bra som att paddla

Lika bra som att paddla

Vi höll oss i Halen denna helg. Passagen över till Raslången med jobbig transport av båtar och bagage kan man avstå från för en behaglig och lugn tur på enbart Halen istället. Lugnt och behagligt var temat, det är ju trots allt helg och man ska koppla av. Detta var gruppen eniga om. När dessutom solen värmde och skogen luktar gott och det är tyst och lugnt omkring en så varför jäkta efter kilometrar. Nä, att stilla glida fram och insupa atmosfären vid denna härliga sjö det räcker långt. Naturen bjöd dock på visst motstånd i form av lite vind, så fullt så stilla som det varit tidigare år var det inte. Vi var sju kajaker och två kanadensare, fem män och fem kvinnor. Fem kvinnor i var sin kajak varav fyra hade egna, det var Lisa och Anita (alltså västervikare). Kanadensarna var fullastade förutom av tält, sovsäckar och kläder så även med stora kastrullen för soppan och all mat och dricka (mest vatten). Ute på sjön behövdes inga manövrar för att passera andra båtar för det var inte många vi mötte, trots att femtio båtar var uthyrda på kanotcentralen. Däremot fanns det många på övernattningsställena. Det var mest danskar och de går gärna iland tidigt och hygger sig. Ett grabbgäng från Kristianstad med roliga hattar fanns på plats när vi kom till Bergatorpet för övernattning. Efter tältuppslagning kom stora kastrullen fram och vi samsades om att skära grönsakerna och fläsket till minestronesoppan, som blivit tradition nu. Men köttbenen kom först i och fick koka en stund. Sen frästes vissa grönsaker i olivolja och rökt sidfläsk. Bönor mm tillsattes och sen var det klart när slutligen Holmgrens korvar kom i. Efter maten satte vi oss i baren (jo, faktiskt, bygget påminner starkt om en bar) och alla skulle berätta ett fint sommarminne så som t ex att Calles tåg en gång hade hållit tiden till Norrköping. Natten var lugn frånsett en skogsmus som höll Charlotte vaken. Söndag morgon var mulen men tolvgradig. Frukost uppe på samma lilla berg som igår. Vi kom iväg först vid 11 men sen paddlade vi hela längden på sjön för att strax lägga till vid Fritzatorpet och lunch (de serverar söndagslunch på hotellet men det visste vi inte innan). Efter att ha närstuderat Norrön styrde vi hemåt för att lämna kanadensare och lasta kajaker.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *