Bokslut för långfärdsskridskosäsongen 2013

19 turer, 64 mil, cirka 40 vatten. Alltså, för min del, en rekordsäsong.  Det är dock långt från skridskoklubbens gigant, Fredrik, som avverkat 260 mil och 47 turer.

P1060417

Det blev två turer till Bohuslän, först Stigfjorden mellan Orust och Tjörn, sen Sannäsfjorden söder om Strömstad. Min färdrapport: Stigfjorden: Detta blev en helt underbar skridskodag. Vi lämnade Skåne redan kl 7 i Thells lilla buss, 26 förväntansfulla sikare. Det var bara några av oss som varit på Stigfjorden tidigare. Det blev en mäktig upplevelse att få kryssa här mellan små och stora öar. Vissa kallas väl kobbar men andra stora, höga har kanske ett annat namn. Vi hade en utskrift från ett spår från torsdagen och följde detta. Målet för lunchen var längst inne i en vik där isen övergick i öppet vatten. I stiligt led mot vinden drog vi ut på öppnare vidder och isen blev bättre och bättre. Längst ner i Stigfjorden blev den superb. Och inte blev den sämre runt Mjörn. Och viken där bussen stod och väntade var sådan att det var svårt att sluta åka.

Raslången

Raslången

Övernattningsturen blev rätt snabbt beslutad. Det blev fin tur på Sannäsfjorden och söder därom första dagen, På Stora Lee i Dalsland på lördagen och Vänern på söndagen. Rapporten: Norrut ut mot Havstenssund. Utanför Västbacken tunnade det ut och blev helt öppet. Tillbaka mot bilarna. Paus vid Lammön. Bil till Galtö. Åt väster fram till Resöbron. Sen söder runt Galtö tills vi stoppades av öppet vatten. Fortsatte sedan åt söder runt all öppna partier ut mot Raftötången. Stopp igen pga av öppet vatten. In en bit mot viken vid Klätta men.vände när det blev för buligt. Norrut mot Galtö. Extravarv på finisen. Över Galtöbron och fortsatte så.långt det var hyfsat stöpt.

Säsongen började för mig på Ringsjön 16 december och slutade 9 april på Perstorpssjöarna.

De flytande öarna på Perstorpssjöarna

De flytande öarna på Perstorpssjöarna

Blekinge skärgård fick besök vid en ledarkurs vi hade 19-20 januari. Dan efter hade vi nog säsongens finaste isar på Oppmannasjön och Ivösjön där även solen lyste hela söndagen.

På Ivösjön

På Ivösjön

Två morgonturer på svedalasjöarna Yddingen, Fjällfota och Börringe blev minnesvärda då solen steg bakom träden samtidigt som vi kommit ut på isen.

Perstorps dammar och dan efter Halen, Raslången och Immeln i medvindstur blev minnesvärda. Det gör ju mycket när solen är framme på turerna.

för att suga ut det sista av isarna tog vi i april två morgonturer först på Dagstorpssjön och sen på Perstorps dammar. Inte den bästa isen men fullt åkbart.

 

Några filmer:

Immeln

Stigfjorden

Sannäsfjorden

 

1 Ivösjön

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *