Rekordtidig premiär på långfärdsskridskor

Agunnarydssjön

Agunnarydssjön

Det kom in israpport om att grunda sjöar i Småland lagt sig. Tänk om dessa legat där utan att blivit upptäckta och befarna! Nu blev det skrinnare från södra Sverige som kom dit. Vi var en grupp från SIK, Malmö och Lund främst som körde dit, cirka 15 mil. Vi började med Vissjön, som sjöng med sina 55 mm is, sen blev det Stensjön som knakade med sina 45 mm så att vi vände, och sist blev det Agunnarydssjön med 55 mm. Medeldjupet är 0,8 till 1,2 meter på sjöarna. Naturen är annorlunda mot våra skånska sjöar, vackert! Rimfrosten gjorde sitt till. Tyvärr hade vi inte sol som övriga Sverige. Vissjön är grundast och med lågt vattenstånd tittade flera stenar upp. Stensjön får betraktas som vackrast, men trolsk skog runt om och vackra strandpartier. Agunnarydssjön ligger i IKEA-land vid trevlig ort med samma namn, små träindustrier, mm. Alla tre flikiga och fina skridskosjöar. Sverigeleden för cykel passerar. Det ser väldigt fint ut för cykelturer här med små grusvägar som går i fin natur och slingrande. Vi körde dit via E6 och E4 och tog av vid Hamneda. Hem körde vi väg 23 över Älmhult, lite kortare sträcka.

Agunnarydssjön

Agunnarydssjön

Istappar från vasstak vid Stensjön

Istappar från vasstak vid Stensjön

Premiär!

Premiär!

Vissjön

Vissjön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *