Korsika i augusti 2017

Langley Travel hyr ett hotell i orten Ill´Rousse nära den större orten Calvi där också en flygplats ligger. Vi tog en vecka med ganska kort varsel för att få lite sol den regniga sommar 2017. Det fick vi. Och värme också, både i luft och vatten. Men det var inget besvärande med cirka 30 grader i luften. Och 25 grader i havet var njutbart. Det är ett trevligt hotell Napoleon Bonaparte som har anor från 1830-talet. Det är ingen lyx men det är charm. Maten är väldigt bra, man har halvpension i högsäsong. Många barnfamiljer med mor- och farföräldrar kommer hit. Orten är trevlig, lugn och utan krimskrams. Många löper längs kusten och ut till fyren på morgonkvisten. Morgnar och kvällar är behagliga. Strandpromenaden går parallellt med järnvägsspår och kust. Det går två tåg per dag till inre delarna av ön. Det är relativt dyrt att hyra bil. Dagens meny ligger på 20-25 euro.

Kring Calvi

Skuggande plataner vid ortens torg

Vi köpte till några vandringar. Den första gick från hotellet till en grannort en bit upp i berget, Montecello. Vi startade kl 9 så det hann bli varmt på nervägen. Det är inte lätt att hitta själv även om det finns skyltat, väl värt att lägga 9 euro för att få guidning. Turen går på småvägar och stigar. Orten är fin med välskötta hus och smala gränder utan störande affärer. En bit upp har man fin vy ner över kusten. Vi tog en annan väg ner och landade vid havet, dvs badplatsen längst österut av stranden.

Vy mot havet

En annan dag tog vi turen till Bonifatuskogen. Det är trettio minuter till Calvi och lika långt till skogen. Det är en liten bit på GR92. Det är ganska stenigt och har en lätt stigning. Vägen tillbaka är neråt och stenig. Vackra berg omger leden. Vid startplatsen finns badbart vatten kvar mellan stora stenar från det som är en stridbar flod när det regnat. Ett njutbart bad avslutade.

Upp till Monticellu

Nere vid stranden

Calvi

Stenigt uppe i bergen

Avslutande bad

 

Vi tog tåget till Calvi som tar 45 minuter. Man följer kusten och ser badplatser hela vägen. Det är fin sandstrand. Calvi är fin speciellt kastellet och den gamla stadsdelen. Sandstranden är flera kilometer lång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *