Hagestadvandring 31 maj 2020

Denna vandringstur på Mors dag har vi gjort några gånger. Det är alltid lika fint. Denna gång tog vi en runda i Löderups strandbad också. Där finns en häftig brant väster om nerfartsvägen. Den är rätt tuff att ta sig upp och nerför. Men vyerna är fina. Sen kan man ta samma utmaning ner mot havet.

Men vi började i Backåkra. Sen tog vi västerut en liten bit på Skåneleden riktning mot Kåseberga uppe längs åsen. Därefter blev det en brant nedstigning till havet och tillbaka bland sommarbebyggelsen vid Löderups strandbad.
Vidare mot Hagestad naturreservat och upp mot Skåneleden som löper en bit från havet förbi fina hagmarker. Så småningom åter ner mot havet till denna. Därefter ut till Sandhammarens fantastiska stränder. Efter ett tag vek vi av över sanddynerna in mot den skyddande terrängen. Följde en liten skogsväg och hittade så småningom stigen som vek av in genom tallskogen tillbaka till Skåneleden.  Det blev ett stopp vid de fantastiska liljekonvaljdungarna, som var ett av huvudmålen med dagens vandring. Det blev många väldoftande buketter till mor denna Mors dag.
Lämnade slutligen Skåneleden för att ta oss upp för en liten brant till Backåkraheden och den sista biten över heden till vår utgångspunkt. Här är det vackert!

Det blev ca 17 km  denna soliga men ganska blåsiga söndag. Bengt-Ola ledde turen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *