Kajakturer 2020

Perstorps dammar 16 juli

Vädret var ruggigt med 14 grader och lite duggregn första delen av dagen. Det blev lite bättre sen. Så kan det var i juli! Vi hade för avsikt att upptäcka Store Damm och skridskovattnen som annars är tacksamma ytor för oss. Detta var premiärtur på sjön. Turen blev kort. Det går inte att ta sig igenom till den stora delen av sjön. Vi fick vända med viss möda. Istället gick vi över vägen till Håkantorps Mölledamm. Det blir en helt ok sträcka runt sjön. Kul att se sjön sommartid. Vegetationen innehåller en del vackra saker. Vi försökte få till lite mer paddling men grusvägarna är numera avspärrade så man kommer inte nära sjöarna. Trist! Men vi var nöjda med dagen.

Tjörnarpssjön 20 aug

Detta var också en premiärsjö. Vi åker skridskor på den ibland. Två varv blir lagom för en halvdagstur. Man hinner se alla formerna av tåg som passerar. En tappad bilnyckel vid påklädning skapade lite dramatik när vi skulle hem. Ingen reservnyckel! Istället skjuts hem, in till Malmö för att få hjälp. De körde dit och tog med bilen hem och kunde tillverka en ny! bra!

Karlshamns skärgård 29-30 aug

Matviks hamn var startpunkten detta år.

Prognosen för vädret såg inte lovande ut! 35 mm regn för lördagen. Det blev inte så. Vi fick perfekt paddelväder. Det var ingen vind att tala om och för det mesta var det soligt. Vi var 17 deltagare där två hade hyrt kajak, på Kajak Syd i närheten. Där båtar rullas ner i vattnet sjösatte vi. Vi drog ut till Ö Bokö för att slå upp tält så det var ordnat. Lunch intogs. Då vinden skulle bli ännu lugnare på söndagen valde vi att vänta med Tärnö och tog oss istället runt bland öarna i Hällaryds skärgård. Det är Karlshamns kommun som sköter öarna för övernattning. Vi gick iland för fika på eftermiddagen på en av de fina öarna. Det blev en uppdelning i två gäng för den fortsatta turen. Middag lagades sen för de som anmält sig till gemensam sådan, det är coronatider! Minestrone är obligatoriskt! Himlen var klar så vi satt uppe i mörkret en stund. Det var snarkavstånd mellan tälten.
Vi var i vattnet vid 9.30 efter frukost. Nu stod Tärnö på tur. Vi var där kl 11 och kunde runda på utsidan. En fin strand fann vi dock med större sten på botten. Lunch och bad här. Riktigt fint. Då hade vi delat upp oss i två grupper och fortsatte med det. Vi gick iland vid 15. En riktigt fin dag och helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *