På Ängavägar och strandmarker i Vellinge

Näsetvandrarna hade en tur på Vellinge och Eskilstorps ängar och återfärd över grusvägarna kring Ängavägen och Vellinge Väster. Starten var vid Vellingeblomman parkering. Turen blev kring 8 km.

Det kanske inte låter något speciellt men denna turen stannar i minnet. Vad det är? Svårt att säga men det kan beror på att jag är uppväxt i området och tillbringade många sommar- och vinterdagar på ängarna. Söderslätt med de vidsträckta odlingsmarkerna och fria vidderna är ju något speciellt. Ängarna är också speciella med sin fullkomliga platthet och sundet och holmarna vid Foteviken i fonden. Några kor eller hästar är inte utsläppta än och fågellivet har inte kommit igång.

Vi var ett 25-tal vandrare denna gång och klarade turen på 3 timmar med paus för förmiddagskaffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *