Vandring på Rörums backar, till Gyllebosjön på Österlen, juni 2011

Vi samlades vid skolan i Södra Rörum och startade vandringen längs norra sidan av Rörums södra å. Över dessa backar är det vidunderligt vackert. Vi gick förbi Forsemölla och längs åns stränder mot Stockeboda. Här var det bitvis lite besvärligt mest för det höga våta gräset. En och annan fästing fick vi även med oss. Från Stockeboda och längre inåt övergav vi därför ån och vandrade längs grusvägarna, nästan ända fram till Älmhult. Vi gick ner till Gyllebosjön som dock dolde mycket av sin gyllene spegel i det täta lövverket, vidare västerut förbi Skräddaröd till Skräddaröds by där vi hittade den dolda stigen och vandrade ner till Sträntemölla naturreservat. Andra paus gjorde vi på den vackra höjderna med utsikt över Rörum, Stenshuvud och så långt som till Listerlandet i Blekinge. Efter paus ner för höjderna genom skogen förbi den fina gamla Kulla dansbana och sen längs vägen tillbaka till Rörum. Turen blev 19 km och vi vandrade mellan kl 10 och 16. Detta är ingen markerad led mer än en del vid Skräddaröd.

 

2 tankar kring ”Vandring på Rörums backar, till Gyllebosjön på Österlen, juni 2011

 1. Britta Lundh Svensson

  Verkar vara en fin vandring! Är det lätt att orientera sig i området, eller kan du ge
  lite mer detaljerad vägbeskrivning?

  Svara
  1. Avatar photokajpersson Inläggsförfattare

   Hej, eftersom jag inte själv ledde turen har jag inte kvar rutten på karta. Men ta med en karta och ta er fram efter den, chansa, några bäckar kanske får passeras mm. vi hade inga större problem.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *