Skridskoklubben på paddlingstur i kända vatten, Raslången 3-4 sept 2011

Tio hade bokat kanoter och kajaker vid Halens Kanotcenter i Olofström och fem hade egna kajaker. Transport hade beställts till Västerviks brygga vid Raslången för att vi skulle kunna ägna oss åt Raslången och slippa landtransporten mellan Halen och Raslången. Det var klokt. Det kostade 1600 kr för sju farkoster. Då ingick en följa-john-tur på småvägarna norr om sjösystemen inkl Immeln i imponerande tempo. De med egen kajak mötte upp vid bryggan. En kätting hindrar vanligt folk från att köra bil ner till startplatsen så det blir tungt att lyfta en egen kanot från parkeringen vid grinden! Där finns det dock gott om parkeringsplatser. Förra helgen hade det varit fullt på parkeringen! Vi lastade av och sjösatte tolv farkoster.

Vi paddlade norrut och rundade udden för att komma in i viken Viken. Vi körde norrut och i norrändan uppstod splittring eftersom de första ville söderöver medan några ville norrut för att hitta den rastplats som stod inritad på kartan, som dock var från tiden före 2004 då platsen hade dragits in. Vi återförenades på en rastplats som Helen med omsorg hade valt ut. Gu vilken fin plats. Solen lyste nu och vi ikapp med den.

Vi bröt upp och rundade Havudden för att komma upp i Blankaviken där vi slog läger på lägerplatsen Blankaviken. Danskar hade intagit uddens vindskydd men vi tog inte strid utan hittade bra tältplatser nere vid vattnet.

Från Karin hördes ”mitt tält!”. Hon fick nu övertala Helen att sova i hängmatta, vilket var lätt. Hängmatta med myggnät och liggunderlag är underbart enligt Helen.

Vi samlades kring grytorna för den nu traditionella minestronesoppan med Holmgrens korv. Gjutjärnsgrytan togs fram från packningen och grönsakerna frästes och vattnet hälldes i. Vegetarianerna tog sin utan korv. Monica hade bakat gott och nyttigt bröd till.

Nu var det dags att presentera sig för varandra! Ja, vi brukar göra så på våra övernattningsturer. Korta eller långa redogörelser för starten i SIK och dolda talanger berättades det om. Kvällen var ljum och vi satt uppe kring elden till efter 22. Danskarna tystnade också.

Morgonen var också ljum. Frukost kring elden och så var det dags att samla alla pinalerna. Solen sken och det var som en högsommardag. Vi gled ut i sjön och paddlade hela vägen söderut till Boafallsbrygga där vi tog lunch prick kl 12.

Johans kajak var inte förankrad så den drev iväg. Snabbt av med kläderna och en liten simtur så var den infångad. Det blev en härlig paus i solen. Vi drog nu norrut och körde ner en bit mot Bökestad där vi övernattade förra året. Snabba kanotister körde ända ner medan långsammare kanoter tog halva viken. Ja, dagen närmade sig sitt slut för hämtning kl 16 och dessförinnan bad och en fika.18 grader i vattnet.

Se liten filmsnutt:   http://www.youtube.com/watch?v=MpvNc9JwJZs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *