2011 års tio-bästa

2011 har innehållit en hel del turer, dock inga med långfärdsskridskor tyvärr (benbrott), inte många cykelturer men flera vandringar. I topp lägger jag dock en paddling, den på Raslången första helgen i september med femton deltagare i tolv farkoster. Det är tredje året i rad som vi bokat denna helgen och det har varit lika strålande fint väder alla åren.

Raslången

Sen är det svårt att välja näst bäst, och så vidare, men varför ska man det? Årets överraskning var nog en måndagsvandring i Sjöbo Ora, okunnig om naturen som jag var. Årets minnesrika tur var nog den kring 22 maj på Öland och korta orkide´vandringar på några ställen, vilken blomsterprakt! Sen följer de övriga åtta nominerade:

4 Vandring Gilleleje-Helsingör i oktober – vi tog tåget Helsingör-Gilleleje och gick i princip längs kusten med några avstickare in i skogen, dvs vi följde fragment av den led som finns.

5 Vandring över Rörums backar på Österlen i juni – vi startade i S Rörum, passerade Sträntemölla, gick över backarna bakom, kom in i obanad terräng, rundade Gyllebosjön och mycket mera.

6 Vandring Falsterbokanalen – Falsterbo, Skanör i oktober – längs natursköna Ljunghusens kust, över Skanörs ljung, längs Falsterbos södra skogar, ut till Falsterbo fyr, genom Flommens golfbana, Kärleksstigen, över spängerna till Skanör och Bakdjupet, in i Skanör och buss tillbaka till Kanalen.

7 Vandring på Bornholms norra spets och norr om Nexö i september – buss till Vang där vi började vandringen som följde kuststigarna till Allinge. Framme i Allinge tog vi buss till Svaneke för övernattning på vandrarhem. Nästa dag vandrade vi vidare längs kusten och avslutade i Nexö där vi tog buss tillbaka till hamnen i Rönne.

8 Strövtåg på Stenshuvud i början av juni och orkide´fälten där – där finns många strövstigar att välja på, men den ner till havet dirket passerar de fina orkide´fälten.

9 Vandring en måndagkväll i början av juni i Rövarekulan och i Pinedalen med ramslöksfält – efter en runda i fina Rövarekulans nuturreservat tog vi bilarna till Gudmuntorp kyrka och gick en bit på Skåneleden ner mot Ringsjön och samma väg tillbaka.

10 Vandring Rydebäck, Råå, Raus, Ramlösa, längs Rasbranten/Landborgspromenaden i Helsingborg i juni – den följer märkta leder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *