Söderåsen i början av höstskruden, okt 2013

DSCN0070

Från parkeringen vid Klåveröds damm gick vi upp till Traneröds mosse. Mossen är den enda högmosse i västra Skåne som inte utsatts för dikning, torvbrytning och uppodling. Vägen dit gick på spänger där vattnet och gyttjan ibland skvalpade. Vi gick sen ömsom på mindre vägar, stigar och  Skåneleden öster om Stenestad. Det är mycket omväxlande natur och terräng här. En och annan svamp sågs och plockades. Tempot var lite över normalt. Vissa partier är rätt kuperade. Vissa stigar gäller det att trampa rätt så man inte halkar på rötterna ovan jord. Alla höll sig på fötterna, även hunden vi hade med oss. Lunchen intogs vid fötterna av tornet på högsta höjden 214 m ö h. På slutet ställdes vi inför flera svåra val, café eller gå vidare, genväg eller gå vidare. Alla gick vidare.

DSCN0062

DSCN0090

DSCN0080

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *