Långfärdsskridsko 2014-2015 Perstorp o Siljan

Det blev åter en taskig vinter ur skridskosynpunkt. Den 29 december blev det i alla fall åka av på Perstorps dammar/sjöar. Jag tog en grupp 4 och fick med mig 17 deltagare som fick en fin dag. Bra is och soligt väder. Vad mer kan man begära. Vi snirklade runt på tre av sjöarna så att deltagarna inte visste var de var. Märkligt att kvalitén på ytorna kan skifta på sjöar som ligger intill varandra! En av dem var mer mjuk i ytan än de andra. Kylan hade kommit till Skåne på juldagen och höll i sig till nyår.  Krankesjön, Häckeberga, Fjällfota och Vombs ängar frös till och blev åkbara.

Perstorps dammar

Perstorps dammar

Färd mellan sjöarna i Perstorp

Färd mellan sjöarna i Perstorp

Siljan vecka 8

Det fanns inte många sjöar med is att välja på detta år för övernattningsturen, som vi brukar företa oss. Det fick bli Siljan, 8 timmars bilfärd hemifrån. Vi lyckades ordna detta till priset av 1875 kronor med resa, boende i villa med tio bäddar, mat och bastu. Boendet var i Vikarbyn. Vi utgick från ett näs i närheten. Det blev tre fina dagar på bra is. Jag uppskattar att 75 procent av ytan var väl åkbar och resten bulig, mm. På lördagen tog vi mot Sollerön men nådde inte ända fram även om det hade gått men då på tveksam is. Vi mötte tre (22, 46 resp 70 år från Bråvallaskrinnarna) som tog sig till Mora och tillbaka, vilket blev 11 mil. Finast yta var inne i Leksandsviken. Det var massor av pimplare ute på sjön eftersom 70 000 regnbågslax eller 165 ton hade rymt från en fiskodling.

Ner mot Rättvik

Ner mot Rättvik

Som på moln på Siljan

Som på moln på Siljan

Besök på ett skär i Siljan

Besök på ett skär i Siljan

Hur kom jag hit och hur kommer jag tillbaka?

Hur kom jag hit och hur kommer jag tillbaka?

Fiskafänge på Siljan

Fiskafänge på Siljan

Leksandsviken

Leksandsviken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *