Vandring Ystad till Kåseberga. Lomma och Höjeå, april 2015

Skåneleden mellan Ystad och Kåseberga

Nybrostrand

Nybrostrand

Detta blev en vandring på 20 km mellan kl 9 och 16 en fin lördag 18 april. Skåneleden går här men vi avvek en del bland annat gick vi över Kabusa skjutfält som Bengt hade kollat av så det var fritt från skjutövningar, det är nämligen rätt ofta det skjuts här, bland annat är Halmstadregementet här. Allt är lättgånget, dock finns backarna ju närmare Kåseberga man kommer. En efter stadsrunda och regementsrunda kom vi till Sandskogen och sen stranden. Vi följde havet förbi Nybrostrand. En och annan backsippa sågs. Kabusabackarna övergår i i Hammars backar som är mäktiga med fina vyer både mot havet och inåt land. Det lär vara färre glidflygare sen vägen ner stängdes av. Sen är det omväxlande backar fram till Kåseberga. Glador låg längs backarna, deras engelska namn är kite. Vi hade bokat en taxibuss från Ystad för återfärden. Men först åt vi fisk och tog en öl hos Ahls.

Hammars backar

Hammars backar

En ravin finns mellan Hammars backar och Kåseberga

En ravin finns mellan Hammars backar och Kåseberga

Hammars backar

Hammars backar

En ovanlig skog närmare mot Kåseberga

En ovanlig skog närmare mot Kåseberga

Vid Kåseberga

Vid Kåseberga

 

Vandring längs Höjeå och havet vid Lomma

Detta var en eftermiddagsvandring med jobbkompisar. Vi startade vid småbåtshamnen i Lomma och följde sen Höjeå förbi nybyggda områden i Lomma och stugorna vid Habo ljung för att komma fram till Habo gård. Vi gick genom fina tallskogen och kom förbi det nya naturreservatet med kärrväxter nere vid stranden. Slutligen blev det en strandpromenad till Lomma Centrum.

Här finns en samling fina växter nära nya bebyggelsen i Lomma

Här finns en samling fina växter nära nya bebyggelsen i Lomma

 

 

De hundraåriga starrväxterna i kärret i naturreservatet

De hundraåriga starrväxterna i kärret i naturreservatet

Lerdammar vid Habo gård

Lerdammar vid Habo gård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *