Långfärdskridskosäsongen 2016

Jodå, vintern blev inte så tokig ur skridskosynpunkt! Jag såg en i mellansverige som åkt under sex månader. För min del blev det tolv turer, varav åtta i Skåne och en på rundbanan i Köpenhamn. Resten var i Småland. Jo,

Krankesjön efter tio cm snö

Krankesjön efter tio cm snö

Småland kommer. Där finns mycket att hämta men det var förr ont om israpporter därifrån men nu har vi i klubben främst Peter som verkligen skannar av detta landskap. Årets övernattningstur i vecka 8 gick till området norr om Växjö. Jag brukar kalla dessa turer för årets höjdpunkt. Jo, jag uppskattar verkligen dessa dagar och vi har oftast haft väldigt bra isar och bra väder. Det är Sven i klubben som ordnar dem med bistånd från fler betr mat, mm. I mitten av januari hade vi några riktigt bra isdagar i södra Skåne med turer på Öresund ner till Falsterbonäset och på Lundåkrabukten. Immeln och Halen och Raslången låg också fina. Extremt fina! Jag ledde en spaningstur femtonde januari på Halen och Raslången när jag då det var dags att vända gjorde en dumhet och gick för nära öppet vatten och plurrade i. Det är inte så farligt men jag slog i höger armbåge så att ledkulan for ur kapseln och in igen och tog med sig en bit ben (fick jag reda på sen) och några senor gick av. Jag hade alltså inte bruk för armen när jag skulle ta mig upp ur vaken. Jag fick en lina kastad till mig och tog med vänster hand och arm i denna och kom upp. Det var jobbigt att byta till torra kläder! Vi körde tillbaka till bilarna med smärta i armen. En Diklofenak hjälpte väldigt bra efter en stund vi kört. Jag var på isen igen efter en vecka dock inte som ledare mer detta året. Rehabiliteringen gick bra.

Den fina turen på Raslången och Halen

Den fina turen på Raslången och Halen

Halen

Halen

Med Öresundsbron i bakgrunden

Med Öresundsbron i bakgrunden

Rusken

Rusken

Örsjön, en fika fikaplats

Örsjön, en fika fikaplats

Fint norr om Växjö

Fint norr om Växjö

P1110852

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *