Båstad och Sinarpsdalen i midsommartider

I Sinarpsdalen vandrade vi 2009, ett år efter invigningen av leden. Det var med SIK då vi var 22 personer som hade en tur på Bjärehalvön med boende i Magnarp. Leden är 3,5 km men om man går från Grevie till Båstad blir det cirka 8 km. Vi tog oss med Sommarkortet till Båstad nya järnvägsstation, buss 501 till centrum och buss 502 till Grevie. I Båstad är det trevligt att flanera. Från busstationen gick vi huvudgatan till torget/kyrkan. Eftersom det var lunchdags tog vi buffe´n på Sand restaurang liksom vid förra besöket, Uteserveringen är fin att sitta på. Kallbadhus har byggts vid stranden sen förra besöket. Vi drog oss till bussen och kom till Grevie. Den gamla järnvägen hade precis tagits bort och nu funderar man på vad som ska göras. Hallandsåstunneln invigdes i december 2015. Nu har vi Förslöv station istället för Grevie. Att inte göra cykelväg här vore synd. Vi tog oss upp till startpunkten till vandringsleden. Sen 2009 har det skett en igenväxning. Lite mer röjning hade behövts. Här är fint att vandra speciellt den senare delen med känsla av Sound of music. Efter leden är det väg och sen cykelväg som tillhör de trevligare.

Här gick järnvägen

Här gick järnvägen

Kommande cykelväg kan man hoppas

Kommande cykelväg kan man hoppas

Bokskogsbackarna

Bokskogsbackarna

Omväxlande natur

Omväxlande natur

Böljande landskap

Böljande landskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *