Rullskridskor söder Berlin 16-19 okt

Åkte hemifrån kl 6, tåg till Kastrup, flyg med Easyjet till Berlin, tåg från Schönfeld stora station med DB med byte i Berlin Sudkreutz, till Luckenwalde där vi var 12.15, och så kom ägaren till hotell Eichenkranz i Kolzenbuch och hämtade oss med sin minibuss. Han hade renoverat alla rummen sen förra besöket för 18 månader sedan.

Det är sex timmar med flyg mot tio med bil hit. Betydligt bättre med flyg. Vi flög hem med Norwegian, med resväska kostade det cirka 1800kr. Ett strålande höstväder mötte oss med cirka 21 grader i luften. Efter lite jordnötter och vatten bytte vi om och rullade ut. Snabba gruppen körde 45 km först korta rundan och sen till Jutebog och vände. 30 km för två. Banorna var som vanligt välskötta men på vissa ställen blöta och därmed slippriga. Doften från tallträden var fin. Det är inget ställe man åker till för landskapet skull men för inlines är det perfekt.  Lätt lunch på Werder. Middag på hotellet. Karl-Johan kompletterade wienerschnitzel. Kall brathhering, inlagd sill kompletterades med stekt potatis, originellt! Två grosses till. Arne, Bertil, Olle, Calle, Kaj deltog i turen. 

Hotellet

Sommartemperatur även tisdag. Härlig morgon med talldoft i näsborrarna. Hotellets frukost ät fullödig med plommonkaka som dessert. Vi startade kl 9. Målet för kafferast var Petkus. Öppet, och vi fick in körsbärskaka eller apfelstrudel med glass och grädde. Njutbart i solen. Vi fick sen en lång uppförsbacke, delvis med löv. Längre fram kommer nerförsbackar i skogen. I Fröhling delade vi gruppen. Lång tur 84 km och kort 53 km. Werder var stängt och vi som längtade efter öl. Men rast i solen blev det. Olle blev trött efter lång tur. Middag med vildsvin, mm. Frivilliga brandkåren var faktiskt inte här idag! 

Onsdagen var dimmig fram till middagstid. Vi tog en runda på 6 mil. Som avrundning 12 km före ölen. Vi fick en fin stund i Fröhling där solen gassade när vi tog en Flaeming-öl solo, ytterst begränsat utbud av ätbart nu innan de stänger. Atmosfären från gamla Öst kändes, Calle körde mest solo idag. 

Torsdagen var ännu dimmigare på förmiddagen men sen vid 11 kom solen och det blev lika fint som övriga dagar. Glasögonen immade igen. Calle körde solo, vi andra körde RK5, 5 mil. På slutet var det halt så vi började tänka skridskor.  Vi hade haft fin paus i Petkus med currywurst och apfelsaft. Vi gjorde dagen för krögaren. Här på RK5 är mer backigt än andra områden, idag fick vi den långa backen nerför och så även genom skogen. Här är det lövskog till skillnad från tallskogen som breder ut sig på stora områden. Det blev mycket prassel när området passerades. Vi är inne i den stora lövfällningstiden. Vi avslutade med en öl, betalade(84 euro för dubbelrum med frukost) och inväntade beställd taxi. En timme senare var vi i Schönfeld ( för 100 euro). Långt att gå i gångarna, nya flygplatsen behövs!

Ja, ett fantastiskt väder fick vi. Veckan innan var det storm en av dagarna och skitväder övriga dagar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *