Cykeltur Lund-Svedala-Lund

Detta var också en tur i det sydskånska backlandskapet. Den blev på 80 km och ren cykling var fyra timmar. Turen var omväxlande och vacker. Detta är något annat än att cykla på den skånska slätten. Orter och områden som gjorde intryck var Aggarp utanför Svedala, Krågeholm och Hyltarp. Orter som passerades:

Stora Råby, Bjällerup, Kyrkheddinge, Korn- och Mossheddinge, Klågerup (tyvärr på stora väg 108 en bit), Vissmarlöv (med sitt bageri och kaffeställe), Eksholm (med sjö i närheten), Dunstorp, Ebbesjö (med fin bokskog), Börringekloster (körde på stora vägen men jag tror det finns en mindre väg intill), Tittente, Svedala nybyggnadsområde (det var ju väldigt vad de byggt och bygger), Aggarp, Krågeholm (grusväg dit), Lilla Svedala, Hyltarp, Ljunghusen, Skabersjö by, Tjustorp, Mölleberga, Grevie, Staffanstorp, Gullåkra (mossen),

Vid Bjällerup

Vid Bjällerup

Vid Vissmarlöv

Vid Vissmarlöv

Den s k Hemliga sjön vid Vissmarlöv där skridskopremiären ibland sker

Den s k Hemliga sjön vid Vissmarlöv där skridskopremiären ibland sker

Vid Bramstorp

Vid Bramstorp

Mot Svedala

Mot Svedala

Mot Bara

Mot Bara

Vid Aggarp

Vid Aggarp

Gullåkra mosse utanför Staffanstorp

Gullåkra mosse utanför Staffanstorp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *