Cykeltur mellan Lund och Svarte

Ytterligare en medvindstur. Körde ut kl 14 och var framme kl 19, det är mycket man hinner på fem timmar. Turen var vald för att se två landskapstyper, det sydskånska backlandskapet och det sydskånska skogsbeklädda backlandskapet, enligt Länsstyrelsens indelning. Turen blev 70-80 km lång. Följande orter passerades: knästorp, Vesum, Kyrkheddinge, Mossheddinge, Kornheddinge, Alberta, Esarp, Kongsmarken, Lyngby, Genarp, Toppeladugård, Häckeberga, Degeberga, Bramstorp, Lilla Rockarp, Janstorp, Skönabäck, Slimminge, Rydsgård slott, Trunnerup, Rögla, Skårby, Marsvinsholm, Svarte.

Det vackraste partiet är vid Trunnerup, mellan Rydsgård slott och Rögla. Här är landskapet väldigt böljande. Henning Mankell bodde här. Böljande är landskapet hela cykelsträckan. Turen kan starkt rekommenderas. Den är omväxlande och vacker. Returen kan ske med tåg från Svarte.

Vid Degeberga vid Häckeberga

Vid Degeberga vid Häckeberga

Vid Janstorp

Vid Janstorp

Vid Trunnerup

Vid Trunnerup

Vid Mossheddinge

Vid Mossheddinge

Utanför Häckeberga

Utanför Häckeberga

Mot Toppeladugård

Mot Toppeladugård

Var?

Var?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *